top of page
0O5A3426.jpg

Moikka <3

Oon Eevi Siniketo, valokuvaaja, yrittäjä ja opiskelija. Seikkailija, ikuinen haaveilija ja visuaalinen havainnoija. Valokuvaus on mun intohimo, keino pysäyttää aika hetkeksi ja jättää jälki maailmaan. Mulle valokuvaus on kohtaamisia, autenttista luomista elämästä, kaiken upean ja ainutlaatuisen näkyväksi tuomista. 

Valokuvaajana haluan osoittaa, että kaikki on ikuistamisen arvoista. Arki, juhla, sinä, te, perhe, rakkaus, elämä sellaisena kuin se on. Milloinkaan ei ole liian myöhäistä, mutta ei myöskään liian aikaista. Elämä tapahtuu nyt, jatkuvasti. Älä anna sen mennä ohi, elä, pysähdy, ikuista se. Osa elämää on myös se, että saamme katsoa matkaamme taaksepäin, nähdä kasvun, muistaa ilot, surutkin. Valokuvan merkitys kasvaa ajan kuluessa, muistojen arvoa emme voi mitata kuin sydämellä.

Olen kotoisin Etelä-Pohjanmaan lakeuksilta Kyrönjoen varrelta. Tartuin kameraan ensimmäisen kerran pienenä alakouluikäisenä, jota ennen olin kerta toisensa jälkeen selannut läpi perheen valokuva-albumit. Valokuvat, henkilöt niissä ja tarinat niiden takana ovat kiehtoneet alusta asti. Yläasteikäisenä noin 10 vuotta sitten hankin ensimmäisen oman järjestelmäkameran, vanha Nikon on edelleen tallessa.  

 

2014 muutin Tampereelle ja aloitin lukion. Harrastin yleisurheilua kilpatasolla, mutta lukion päätyttyä pohdin paljon tulevaisuutta. Samana kesänä mielessäni kävi ensimmäisen kerran ajatus valokuvausyrittäjyydestä ja kuvasin myös ensimmäiset hääkuvaukseni. Kävin visuaalisten alojen valmennuskurssin ensimmäisenä välivuotenani, toisen välivuoden aikana lähdin au pairiksi Irlantiin Dubliniin. Sieltä käsin hain Tamkiin opiskelemaan ja sillä tiellä ollaan. Kesäkuussa 2022 musta tuli virallisesti yrittäjä. 

 

eevi-1.jpg

Olen elämäni aikana ollut kiinnostunut monista asioista, työskennellyt hyvin erilaisissa työpaikoissa, käynyt urheilulinjan lukiossa ja lopulta päätynyt opiskelemaan taiteita. Kamera on ollut matkassani mukana pisimpään, enkä usko sen asian muuttuvan. Valokuvaus on minulle mahdollisuus yhdistää kaikki ne asiat, joista nautin.  

0O5A3758.jpg

Valokuvaajana olen rento ja minulle tärkeää on, että myös kameran edessä tuntee olonsa rennoksi. Vuosien mittaan olen kuvannut monipuolisesti aivan kaikkea hyönteisistä revontuliin, mutta lempikohteeni ovat aina olleet ihmiset. Henkilöt tuovat kuviin tarinan ja tunteet. Siitä inspiroidun kuvatessani eniten. Suunnittelen kuvaukset aina etukäteen, mutta kuvaustilanteessa tarkkailen ennen kaikkea hetkeä ja tilanteita. Menen tunne edellä ja tarvittaessa poikkean suunnitelmasta. Parhaat kuvat syntyvät luonnostaan. Haluan taltioida muistot aidoimmillaan ja kauneimmillaan niin kuin ne ovat.

Olen työskennellyt vuosia lasten parissa ohjaajana, vapaaehtoisena, sekä lastenvahtina, joten toimin luonnollisesti myös pienten kanssa. Kuvauksessa mennäänkin aina teidän ehdoilla! Kuvaustilanteessa mun kanssa saa nauttia, elää ja iloita. Valokuvaaminen on joka kerta elämys mulle ja tavoitteeni on tehdä siitä elämys myös teille ♡ 

 

KOULUTUS

BA, fine arts -suuntautuminen, (englanninkielinen linja), TAMK, 2020 -
Valokuvauksen aineopinnot suoritettu syksyllä 2021

PALKINNOT

3. palkinto, Nuoret Valokuvaajat 10-vuotisjuhlakilpailu, kategoriassa aihe vapaa

YHTEISNÄYTTELYT

2022 joulukuu, Uskallus-valokuvanäyttely, Galleria Vivi, Tampere

RYHMÄNÄYTTELYT

2022 kesä, Tampere Photo Festival, Lielahden kartano, Tampereen Valokuvausseura ry

2022 kesä, Nuoret Valokuvaajat 10v juhlanäyttely, Kameraseura Galleria West, Helsinki
2022 kevät, iWeek REALM, virtuaalinäyttey, TAMK

2022 kevät, iWeek INTAC: Transformations 2022, virtuaalinäyttely, TAMK

2021 kevät, iWeek UNITY, virtuaalinäyttely, TAMK

 

bottom of page